Amertax

Auto verzekeren, waarom?

Geplaatst op

Als je een auto bezit brengt dit veel voordelen met zich mee, zoals mobiliteit en gemak. Je kunt je nieuwe baan wat verder uit de buurt zoeken en kunt de winkels en andere leuke activiteiten wat verder van de deur bezoeken. De boodschappen worden wat makkelijker om mee te nemen en je blijft natuurlijk lekker droog als je ergens heen wilt met flinke regenbuien. Oftewel, genoeg redenen waarom een auto gemak met zich meebrengt. Omdat iedere autobezitter zich hier en daar voort beweegt en het gebruikt wordt voor het dagelijkse gebruik, kan het weleens gebeuren dat je terechtkomt in een verkeersongeval. De kans dat dit jou overkomt is groter dan je misschien in eerste instantie zal denken. Het hoeft namelijk niet per se aan jou te liggen dat je dit overkomt. Het is in dit geval dus belangrijk om een autoverzekering af te sluiten. Maar wat zijn nou de verplichtingen en wat kun je nou zelf extra aan je verzekering toevoegen om er zelf ook profijt van te hebben? Dit zijn vragen die we dan ook graag willen beantwoorden. Lees dus snel verder en ontdek wat een autoverzekering allemaal inhoudt.

Waarom is een basisverzekering verplicht?

In veel landen, waaronder Nederland, is het wettelijk verplicht om minimaal een aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Zo zorg je ervoor dat een ander altijd waarmee je bijvoorbeeld een botsing hebt gemaakt de auto snel herstelt van het geld van de verzekering. Dit zorgt ervoor dat je het incident snel kunt oplossen en afhandelen, en zorgt ervoor dat conflicten uit de weg gaan. Ook scheelt het je veel geld, de verzekering betaalt je namelijk maandelijks en voorkomt dat je in één keer grote bedragen zou moeten betalen. Je merkt dus niks van het oplossen van de schade. 

Weiger je om een autoverzekering af te sluiten? Dan kan dit grote gevolgen hebben. Het niet naleven van deze wettelijke verplichting kan leiden tot hoge boetes, strafpunten op je rijbewijs en zelf juridische consequenties. Het is dus verstandig om dit direct aan te schaffen bij de aankoop van je nieuwe auto.

Redenen waarom aanvulling op je verzekering verstandig is

Naast de WA-verzekering, heb je ook nog de WA-verzekering en de allriskverzekering. Een WA-verzekering verzekert je auto ook bij ongevallen waar jij zelf niet zoveel aan kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanrijden van wilde dieren, diefstal en inbraak, brand of ruitschade. Dit zijn toch belangrijke punten die jou kunnen overkomen zonder dat jij er erg in hebt. Als je niet extra verzekerd bent gaat het herstel van de auto erg veel geld kosten en heb je misschien kans dat je het geld op het moment niet hebt. Dat zou dan betekenen dat je dan tegen problemen aan kunt lopen, dat je bijvoorbeeld voorlopig een auto hebt om naar je werk te gaan. Dit zijn onhandige situaties die je zou kunnen voorkomen door het afsluiten van een goede verzekering.

Een allriskverzekering is het minimum wat je kunt aanschaffen. Deze verzekering dekt alles wat hiervoor benoemd is, maar dekt als extra de schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen is het zelfs mogelijk om tijdelijk een leenauto te kunnen krijgen, zodat je in de tussentijd van het herstel je dagelijkse bezigheden en werk kunt blijven doen. Auto verzekering aanvragen? Dat kan gewoon online! Bekijk de opties en vergelijk een aantal verschillende verzekerings deals om te kijken wat het beste bij jou past.

Gerelateerde berichten

Over ons

We informeren je graag over de autowereld. Ontdek onze content!

Contactgegevens

Via info @ amertax.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden