Amertax

CRM-software voor software autobedrijven

Geplaatst op

Autoverkopers en dealers zien vaak veel klanten. Vaak hebben dealers ook nog een garage erbij waarbij de klanten vaak blijven, iets wat verkopers graag zien. Het binnenhalen van nieuwe klanten en het behouden van deze is voor dealers met een bijbehorende garage van belang voor duurzame inkomstenstroom. Met CRM-software wordt dit vergemakkelijkt en geautomatiseerd. Wij leggen u graag uit hoe dit mogelijk is.

Wat is een CRM-programma?

Eerst is het belangrijk om uit te leggen wat CRM is. Goede software staat aan de basis van CRM (Customer Relationship Management), oftewel relatiebeheer. In een CRM-systeem organiseert en beheert u alle contacten, relaties en klanten van uw organisatie.

De voordelen van een CRM-systeem

Een CRM-systeem heeft allerlei voordelen. In dit blog nemen wij de belangrijkste voordelen met u door:

  • Je hebt een helder beeld van alle relaties
  • Je schept orde met behulp van digitale dossiers
  • Je bespaart tijd.

Het klinkt misschien logisch, maar het grootste voordeel van een CRM-programma is dat u uw relaties eindelijk duidelijk in kaart hebt. Geen losse notities meer over terug te bellen klanten, wat zorgt voor een papierloos kantoor. Of nieuwe Excel-bestanden die op een niet-verbonden laptop staan, in plaats van in de cloud. Met een CRM-pakket raakt u die belangrijke informatie nooit weer kwijt. En is alle informatie altijd up-to-date.

Hoe dat komt? Door de dossiers die je opbouwt. Daarin staat alles opgeslagen, van meetings en offertes tot aan facturen. En heeft uw CRM-oplossing een handige mobiele app? Dan kan u activiteiten rondom een relatie altijd en overal raadplegen en aanvullen.Door die volledigheid schept een CRM-systeem helderheid in ieder proces dat met relaties te maken heeft.

Met een CRM-systeem kunt u regelmatig contact onderhouden, bijvoorbeeld een APK-beurt wat elk jaar moet gebeuren. Met een CRM-systeem kan een klant automatisch worden gemaild ter herinnering. Hierdoor hoeft u geen personeel meer voor te hebben en het bespaart tijd.

Een CRM-systeem bespaart vooral dus heel veel tijd en dus kosten zoals u kunt zien. Geen verloren Post-Its meer of verloren tijd aan het doorzoeken van de Download-folder. Met CRM is alle klantinformatie slechts een paar klikken weg.

De beste software voor een autozaak

Het is in de wereld van de softwaremarkt een zoektocht naar de juiste software, daarom helpen wij u een handje. Via 9altitudes heeft via een CRM-systeem die efficiënter werken mogelijk maakt, uit de cloud! De software heeft de mogelijk om ook mee te groeien met uw bedrijf, wat ideaal is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We informeren je graag over de autowereld. Ontdek onze content!

Contactgegevens

Via info @ amertax.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden