Amertax

Een CRM-oplossing voor de auto-industrie

Geplaatst op

In alle sectoren kunnen bedrijven van alle soorten profiteren van het gebruik van een ERP-systeem, dus ook de auto-industrie. Door de wereldwijde digitalisering zijn de verwachtingen van klanten in verschillende industrieën op een nieuw hoogtepunt. Met name de wachttijden zullen zijn; zowel in de verzending van goederen als in de klantenservice; steeds minder getolereerd. Tegelijkertijd is er een ongekende druk om te innoveren. Sommige sectoren, met name de auto-industrie, voelen ook de druk van het groeiende bewustzijn van duurzame kwesties. Het sleutelwoord e-mobiliteit speelt hier al enkele jaren een bijzonder belangrijke rol. Dit maakt het in deze turbulente tijd des te belangrijker dat bedrijven in deze branche kunnen vertrouwen op een passende softwareoplossing die hen ondersteunt bij alle veranderingsprocessen in de industrie. In het volgende willen we daarom de rol van ERP-software in de auto-industrie nader bekijken en in het bijzonder de kosten van automatisering belichten.

ERP en industriële automatisering

ERP-systemen zijn in staat om automatisering en digitalisering op verschillende gebieden te stimuleren. ERP-software met geïntegreerde CRM-module kan bijvoorbeeld helpen bij het automatiseren van marketingprocessen. Een voorbeeld hiervan is ‘Keyword Marketing Automation’. Op deze manier kunnen campagnes die een groot aantal mensen bereiken individueel worden afgestemd op de individuele klant. De werkdruk voor de medewerkers wordt tot een minimum beperkt, zodat zij vrije capaciteit krijgen voor andere, doelgerichte activiteiten. Op het gebied van digitale transformatie is de situatie vergelijkbaar. Een aantal productieprocessen kan met behulp van een ERP-systeem worden geautomatiseerd en zo efficiënter worden afgehandeld. Bedrijven in de auto-industrie profiteren enerzijds van kortere doorlooptijden en anderzijds van de vermindering van handmatige inspanning.

De juiste ERP-software voor de auto-industrie

Zelfs binnen dezelfde branche heeft elk bedrijf uiteindelijk zijn eigen eisen voor een geschikt ERP-systeem. Elk bedrijf kenmerkt zich immers door zijn eigen individuele processen, die door een geschikt systeem in kaart moeten worden gebracht. Toch zijn er soms grote overeenkomsten tussen industrieën, daarom wordt een focus op branche specifieke systemen aanbevolen voor ERP-selectie.

Wat voor veel bedrijven het moeilijk maakt in het selectieproject, is dat er veel leveranciers van ERP-software zijn. Daarom zetten wij er een voor u in het licht, Cegeka. Het systeem wat zij leveren helpt om te automatiseren, financiële processen te verbeteren en nog veel meer processen te ondersteunen. Het systeem is een cloudbased oplossing en Cegeka heeft jarenlange ervaring met het implementeren van ERP-software.

Gerelateerde berichten

Over ons

We informeren je graag over de autowereld. Ontdek onze content!

Contactgegevens

Via info @ amertax.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden